Canal de fotos

14/6/08

Osonosfera, capital Tavèrnoles

Després d’haver penjat “in situ” un post des de la Trobada Blocaire i havent deixat passar unes vint-i-quatre hores de rigor per baixar el soufflé, ja van essent hora de fer unes petites reflexions sobre el dia d’ahir... A veure si sóc capaç de controlar l’extensió de l’escrit.

Una hora abans de començar la Trobada la pluja anava donant la benvinguda als més puntuals, i de fet crec que va continuar plovent fins passades les vuit, però els nervis de la preparació no me’n van deixar prendre consciència. Un cop hi vàrem ser gairebé tots es va passar el vídeo que havia preparat l’Arnau Martí, on en poc més de cinc minuts feia un repàs des dels inicis de voler d’agrupar la comunitat blocaire a Osona fins a la presentació pública de l’osonosfera. Després del vídeo va arribar un dels moments estel·lars: el naixement del portal osonosfera.cat; s’ha de reconèixer que la gent de Nació Digital han fet una bona feina i que les fotografies escollides per anar al capdamunt de la pàgina són representatives de la comarca. L’assistència, francament molt bona: pel cap baix calculo unes 50 persones.

De la taula rodona se’n podrien dir moltes coses, i segur que me’n deixaria moltes d’altres. En Saül es va centrar més en el seu cas personal, on el seu bloc ha estat capaç d’esdevenir una referència a nivell nacional. En Carles va parlar sobre la importància que tindran els blocs (i en general tot allò relacionat amb les TIC) durant les eleccions municipals del 2011. Ell, com a polític que està a la primera línia, considera fonamental poder disposar d’un espai on explicar els seus arguments (sense haver de cenyir-se a allò que marca el partit), podent fer participatiu el lector i amb la rapidesa que se li pot donar... vaig quedar embadalit amb el seu iPhone (segur que me’n caurà un aviat). Finalment en Vicent va explicar com havia evolucionat el periodisme, i com continuarà evolucionat. Que un blocaire no és un periodista, però que un bon periodista ha de saber trobar la notícia adequada dintre de l’escrit del blocaire.

Mentre s’estava fent la taula rodona (i a suggeriment d’en Carles Puigdemont) es va projectar la pantalla de twitter d’en Raül Escobar i la gent podia anar seguint alguns dels comentaris que els allà presents feien. Personalment em va fer molta il·lusió un comentari que no es va veure, ja que me’l van enviar al meu compte, de la Trina Milan (presidenta de l'associació STIC.CAT, que organitza els Premis Blocs Catalunya) on ens felicitava per la iniciativa.

La segona part de la Trobada era el sopar; aquí vàrem ser 43 persones, un parell de taules ben llargues, i aquí cada grupet va poder parlar de les seves coses. Vaig seure al costat d’en Carles Puigdemont qui em va preguntar sobre Tavèrnoles (població, activitat econòmica del municipi, pressupost municipal de l’ajuntament, ...). Un dels temes que va sortir va ser el futur de la premsa escrita: en Carles creu que el diari de paper continuarà existint, però canviant radicalment el seu concepte (preu més car del diari, paginació curta, articles de patums literàries a l’estil Josep Pla el segle passat, poca publicitat però ben pagada); en Miquel Macià, però, no és del mateix parer. En acabar el sopar vaig poder parlar també amb en Vicent Partal: li va fer molta gràcia que li recordés que dotze anys enrere jo havia estat un casset-nauta: un oient de l’Internauta, que es gravava el programa per poder-lo escoltar el dia següent (el programa anava els dissabtes a la nit, coincidint amb l’horari d’obertura de les discoteques).

En fi, tot plegat crec que va ser una bona inauguració de l’osonosfera; ara només cal començar a pensar què es farà cara a properes trobades. S’admeten suggeriments.

P.D.: em permeto manllevar el títol que ha posat en Carles Puigdemont al seu post; en certa manera fem un canvi de cromos: foto per títol ;-)

Les fotos


El vídeo



Trobada Osonosfera from Arnau Martí on Vimeo.


5 comentaris:

Molt Bon Post Carles,
Em va agradar molt la trobada i el sopar, s'haurà de repetir ja que tot plegat acaba de començar.
Ja tinc Twitter, tot i que encara no sé com va!!
Salut i Xarxa (osonosfera,guifi, etc...)

Merci Carles! Espero que algun dia fem un agermanament entre l'osonosfera i la girosfera... Podríem quedar al Far!

Hola Carles,

felicitats als organitzadors. Això de l'osonosfera promet, a veure fins a on podem arribar entre tots.

A reveure,

M'apunto de forma entusiasta a fer una trobada entre la Girosfera i l'Osonosfera. I el Far em sembla un bon lloc, a mig camí de tot arreu i d'enlloc. Així, de pas, continuem mantenint l'encant del Collsacabra-Guilleries per fer-hi les trobades. A la de divendres ho podíem haver preparat tot molt bé, minuciosament, però cap de nosaltres podia haver previst i organitzat a l'avançada la imatge de l'arc de sant martí sobre el campana de Tavèrnoles que van poder contemplar els de la taula.

Carles,

teniu una gran feina per endavant; heu començat amb empenta i això promet; des de l'STIC.CAT us desitjem el millor i esperem poder col·laborar amb vosaltres...
Una abraçada

Comparteix-ho